Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Yangın merdivenleri binalırken oylumluliği konutlarda 80cm, topluma kilitsiz küreksiz gestaltlarda 120cm, faik katlı ofis binalarında 90cm hoşgörülüliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları hoşgörülüliği 180cm’den az olmamalıdır.

Yangın merdivenlerinin kullanıma birebir şekilde boş bulundurulmasından, yapı yahut teamülyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

çoklukla yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, kriz anlarında insanoğluın yangın vadiından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak kontrolör şeşna düzenınmasına yardımcı evet ve yangının öbür taksimmlere yayılmasını engelleyerek yaşama kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.

1 mm yahut daha kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına için çok elan kazançlı ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz gibi fiyatı elden etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının ederı da 4000 TL den başlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi muayyen sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve rapor ile belirlenir.

Mecmu çıkış degajeliği, 32 nci maddeye gereğince hesaplanan bir kattaki kullanım alanlarındaki toplam kullanıcı saykaloriın vahit hoşgörülülikten güzeşte kişi adetsına kürsüü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile mevcut değerden azca gayrimümkün.

Yangın bapsı kilidi itimat kilidi olarak malum ve bapnın dâhilen dışarıya akıllıca açılmasını kolaylaştıracak Yangın Merdiveni Kapısı şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında yakın bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanımı kolaylaştırır.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp rey münasebeti mimarilmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Binalarda mukannen standartlarda ülke alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın Kapısı esrar sızdırmaz özelliğe sahip olması zımnında yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Bu baplar dışarıya doğru ve kolaylıkla açılabilen örgüya sahiptir.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belirli bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın kapısının (evgin çıkış kapısının) asıl amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide örgülmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir berkndaki duman, yangın, tül vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu negatif koşulların gayrı katlara geçişini mâni olmak veya kabil evetğu derece geciktirmektir.

İnsanlar aracılığıyla kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın yahut öbür müstacel durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını katkısızlayacak yerinde kaçış yolları ile donatılır.

Report this wiki page